Motorsport

Motorsport har eksisteret næsten lige så længe som køretøjer har eksisteret. At køre om kap lader til næsten at være en naturlig forlængelse af det at have opfundet et køretøj med en forbrændingsmotor.

Der er et væld af sportsgrene der går under fællesbetegnelsen Motorsport, og disse mange discipliner og turneringer er fordelt geografisk over stort set over hele verden, typisk med lokale turneringer der køres sideløbende med de internationalt turneringer og løb, som Formel 1 og Le Mans.
I Danmark er paraplyorganisationen for den tohjulede motorsport Dansk Motorsport Union. På deres hjemmeside, www.dmusport.dk , kan du læse mere om de typer motorsport der er samlet her. Der er 10 grene af motorsport der har slået sig sammen i DMU, men disse har typisk også deres individuelle organisationer og hjemmesider. Det gælder for eksempel Motocross som, udover et område på DMU’s side også har deres hjemmeside på www.dmmotocross.dk

Den firehjulede motorsport er organiseret i Dansk Automobil Sports Union (DASU), og her finder man underafdelinger for Rally, Vejløb, baneløb, drag racing, karting og, det seneste skud på stammen: MRC, for fjernstyrede biler.  Du kan læse mere om den firhjulede motorsport i Danmark på DASU’s officielle hjemmeside.