Formel 1

Formel 1 er unægtelig motorsportens fornemmeste række og så klart den mest kendte motorsportsturnering i verden, og det i sådan en grad at hvis en turnering i en anden sportsgren vinder popularitet, bliver den beskrevet som, for eksempel, ”sejlsportens formel 1”.

Det er englænderen Bernie Ecclestone der bliver tilskrevet det meste af æren for at have trukket sporten ud af en krise i 1970’erne og gjort Formel 1, eller bare F1, til et af de mest kendte og værdifulde mærkevarenavne i verden.

Dette års Formel 1-turnering er blevet til en duel mellem de to Mercedes-kørere Nico Rosberg og Lewis Hamilton. Og hvilken duel det har været, og fortsat er, i år! Lewis Hamilton startede sæsonen som favorit og, omend uofficielt, førstekører hos Mercedes, men allerede fra sæsonens første løb i Australien gjorde Nico Rosberg det med en sejr klart, at han ikke havde til sinde at spille andenviolin.

Herefter stod der Lewis Hamilton på de næste fire løb, og Australien begyndte at ligne en enlig svale, da Nico Rosberg tog flaget i Monaco. Måneden efter, i Canada, blev Nico Rosberg ganske vist toer, men da Lewis Hamilton måtte udgå på grund af tekniske problemer tog Nico Rosberg hele 18 point på ham i den samlede stilling og sidenhen vandt han også i Østrig.

Hermed er Nico Rosberg igen i spidsen og det er da også afspejlet i de odds man får på en sportsbetting side idet Nico Rosberg i øjeblikket giver 1.6 og Lewis Hamilton giver 2.2. Det har været en utrolig spændende kamp mellem de to unge rivaler at overvære, og det lader til at blive ved med at være spændende længe endnu, hvilket er godt ny for F1 fans der ellers ofte har overværet sæsoner hvor udfaldet i den samlede World Cup var bestemt tidligt i forløbet.