Drag Racing

Drag Racing er en motorsport hvor der køres om kap fra stillestående på en kort bane.

Det er karakteristisks for denne disciplin at hvert løb køres som duel mellem to kørere og samtidig på tid og en turnering typisk er i form af en knockout turnering hvor taberen i hvert løb udgår, så man til sidst står tilbage med en endelig vinder.

Banens længde er normalt 402,33 meter, hvilket svarer til en kvart mil. Grunden til den ”skæve” distance er selvfølgelig at sporten er opstået i USA. Det er en sport hvor køretøjets ydeevne er i forgrunden, og det handler i høj grad lige så meget om de mange måneders forberedelser i garagen med at finjustere og toptune køretøjet, som det handler om de få sekunders løb – men det samme kan jo siges om en 100 meter løber.

Der køres drag racing for både motorcykler og biler, og sågar også trucks og indenfor de forskellig køretøjstyper er der en række klasser, hvor der er klart definerede specifikationer for motor, vægt, brændstoftype med mere. I Danmark er der flere klubber der organisere dragracing. Dansk Automobil Sports Union (DASU) koncentrere sig om de firhjulede køretøjer og har dedikeret del af deres domain til dragracing.

Dansk dragracing klub, derimod, spænder over både de to-hjulede og de fire-hjulede og har en masse information på deres hjemmeside.

Som i andre motorsportsgrene handler det ligeså meget om fascinationen ved hestekræfter og acceleration, og man kan sige at dragracing har taget denne fascination til et nyt og højere niveau, ved at fokusere ene og alene om to køretøjer på en lige strækning, 400 meter mod hinanden. Det er på en måde motorræs i den reneste form.